om denne oppskriften
En myk kake inspirert av tiramisu, men med røde bær for en syrlig og deilig vri.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
2 ss bergamotolje Spesialeddik med hylleblomst og sitron
På markedet
6 egg
160 g sukker
1 klype vaniljesukker
100 g mel
1 klype salt
300 g røde bær (bringebær
og jordbær)
250 g mascarpone
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180°C.
I en stor bolle, visp 1 egg og 3 eggeplommer med 120 g sukker til blandingen blir lys. Sikt i mel og salt. Tilsett 2 ss bergamotolje. Pisk de resterende 3 eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i den første blandingen. Hell blandingen i en rektangulær form (30 cm x 22 cm) kledd med bakepapir. Sett formen i ovnen og stek i 13-15 minutter.
Når kaken er ute av ovnen, vend den ut på et kjøkkenhåndkle, fjern bakepapiret og la den avkjøles. Skill de resterende 2 eggene (hvite og plommer). Visp plommene med 40 g sukker. Tilsett mascarpone og to klyper vaniljesukker og bland godt. Visp eggehvitene stive. Vend forsiktig inn i den forrige blandingen.
Skjær kaken i to på tvers. Pensle kaken lett med sitron- og hylleblomsteddiken. Dekk med et lag mascarponekrem ved hjelp av en slikkepott eller sprøytepose. Legg på noen røde bær, og deretter den andre halvdelen av kaken på toppen. Avslutt med et lag krem. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer.
Pynt med røde bær rett før servering.