Luftig tiramisu med røde bær

Luftig tiramisu med røde bær
33 min 4 gjester Moderat

om denne oppskriften

En myk kake inspirert av tiramisu, men med røde bær for en syrlig og deilig vri.

ingredienser

Hos Oliviers&Co

2 ss bergamotolje Spesialeddik med hylleblomst og sitron

På markedet

6 egg

160 g sukker

1 klype vaniljesukker

100 g mel

1 klype salt

300 g røde bær (bringebær

og jordbær)

250 g mascarpone

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180°C.

I en stor bolle, visp 1 egg og 3 eggeplommer med 120 g sukker til blandingen blir lys. Sikt i mel og salt. Tilsett 2 ss bergamotolje. Pisk de resterende 3 eggehvitene stive og vend dem for­siktig inn i den første blandingen. Hell blandingen i en rektangulær form (30 cm x 22 cm) kledd med bakepapir. Sett formen i ovnen og stek i 13-15 minutter.

Når kaken er ute av ovnen, vend den ut på et kjøkkenhåndkle, fjern bakepapiret og la den avkjøles. Skill de resterende 2 eggene (hvite og plommer). Visp plommene med 40 g sukker. Tilsett mascarpone og to klyper vaniljesukker og bland godt. Visp eggehvitene stive. Vend forsiktig inn i den forrige blandingen.

Skjær kaken i to på tvers. Pensle kaken lett med sitron- og hylleblomsteddiken. Dekk med et lag mascarpo­nekrem ved hjelp av en slikkepott eller sprøytepose. Legg på noen røde bær, og deretter den andre halvdelen av kaken på toppen. Avslutt med et lag krem. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer.

Pynt med røde bær rett før servering.